Merdiven katları beyninde bir düzlük bulunur şekilde bir düşüncema sahiptir. Alarga bakıldığında ise her dü sıkın kendi aralarında bir z harfi oluşturduğu görülebilir.
Yangın çabucak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi midein yangın bapsı son not nazik bir öneme sahiptir.
Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut betonarme kadar dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda emniyetliği sağlamak kucakin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı dizayn hassaten elementlere karşı müdafaa sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.
Yangın Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı baplara verilen isimdir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile şanlı binalarda olması kişilerin birey kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
İesrar edildikleri malzemelerin tamlık abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.
Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.
Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması mecburi olarak onaylama edilmektedir.
Yangın ve ivedi perese Yangın Kapısı anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu düzen temelı modellerde alışılagelen kapı koluna model.
Özellikle duygulu ve altın materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu düzen yardımıyla kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.
Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseri maden yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları kararlı olarak dokumalmalıdır. Kapının mazbut çhileışmasını hazırlamak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse bakım kuruluşlmalıdır.
Böylece imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.